İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

Yazan Tansu Sungar
19 Ağustos 2021
Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?

Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

Her ev yapımı temizleyici tarifinin içerisinde sirke ile karşılaşmanız mümkündür. Sirke genel olarak toksik olmayan dezenfekte edici etkisiyle topluma lanse edilmiştir ancak pek çok kişi hâlâ sirkenin temizlik için kullanıldığı alanlarda gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak etmektedir.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


Duyduğunuzda Yanınızdan Ayırmayacağınız Nane Yağının 15 Faydası! Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat, enfeksiyonlarla ve diğer sağlık sorunlarıyla savaşmak için sıkça sirke kullanmıştır. Sirkenin ülserleri temizlemesi, yaraları tedavi etmesi ve öksürükleri yatıştırması Hipokrat’ın çoğu hastalığın tedavisi için sirke kullanmasına ya da yaptığı karışımlara sirkeyi dahil etmesine neden olmuştur.

Günümüzde yapılan çalışmalar sirkenin ev temizliği için güvenli bir alternatif olduğunu ve sirkenin bazı güçlü antifungal ve antibakteriyel etkilere sahip olduğunu göstermektedir.

Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?
Sirke Küfleri Öldürür Mü?

İçindekiler

  • Sirke Küfleri Öldürür mü?
  • Sirke Mikropları Öldürür Mü?
  • Sirke Kullanımının En Verimli Olacağı Alanlar
    • Çamaşırların Temizlenmesi İçin Sirke Kullanımı
    • Mutfaklardaki Mikropları Öldürür
    • Banyodaki Bakterilerle ve Kirlerle Mücadele Eder
    • Sirke Doğal Bir Zemin Temizleyicidir
    • Sirke Halılardaki Kötü Kokuları Giderir ve Lekeleri Çıkarır
    • Sirke Mineral Birikimini Engeller
    • Sirke Anti Bakteriyel Sprey Olarak Kullanılabilir
    • Sirke Nasıl Kullanılmamalıdır?
    • Çamaşır Suyu ve Sirke
    • Hidrojen Peroksit ve Sirke
    • Soda ve Sirke
  • Sirke Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sirke Küfleri Öldürür mü?

Sirke küfleri öldürür mü sorusunu cevaplamadan önce sirkenin içerisinde bulunan maddelere bakmak gerekir. Sirkenin içerisinde bulunan uçucu organik aside, asetik asit denir. Bu kimyasal bileşik güçlü antifungal ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Asetik aside ek olarak sirkede tuzlar, vitaminler, amino asitler, polifenolik bileşikler ve uçucu olmayan organik asitler bulunur.

Amerikan Bahçe Bitkileri Bilimi Derneği’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, yapılan deneyler sonucunda sirke mantarlar üzerinde anti mikrobiyal etki göstermiştir. Çalışmalar sonucunda sirke buharının, Penicillium expansum , Monilinia fructicola , Botrytis cinerea ve Colletotrichum coccodes başta olmak üzere çürüyen çeşitli mantarların çimlenmesini engellediği gözlemlenmiştir.

Uluslararası Çevre Araştırma ve Halk Sağlığı gazetesinde sirkenin küfler üzerindeki etkisiyle ilgili bir araştırma raporu paylaşılmıştır. Bu araştırma raporunda nemli ya da su hasarlı binalarda bulunan ve bir mantar türü olan P. chrysogenum’un üremesinde sirkenin inhibitör etki gösterdiğinden bahsedilmektedir.

Bu bağlamda sirke küfleri öldürür mü sorusuna bir cevap vermemiz gerekirse cevabımız evet olacaktır. Yapılan çalışmalar ve araştırmalar sirkenin mantar büyümesiyle ve küfle gerçekten savaştığını göstermektedir.

Sirke Mikropları Öldürür Mü?

Yapılan araştırmalar, sirkenin gıdalarda bulunan mikroplarla savaşmakta etkili olduğunu ve bazen et, meyve ve sebzelerdeki bakterileri öldürmek için kullanıldığını göstermektedir.

Japonyadaki araştırmacılar, sirkenin gıdalarda bulunan patojenik bakteriler üzerindeki etkinliğini test etmişlerdir.  Araştırmacılar yaptıkları çalışmalar sonucunda sirkenin tüm suşların büyümesini engellediğini gözlemlemişlerdir.

Amerikan Mikrobiyoloji Cemiyeti’nde yayınlanan 2014 tarihli bir çalışma, sirkenin içerisinde bulunan asetik asidin, pek çok bakteriye karşı aktif olan ve toksik olmayan bir mycobakterisit dezenfektan olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Bu çalışma asetik asidin, ilaca ve dezenfektanlara karşı dirençli olabilecek çok zararlı bakterileri bile öldürebileceğini göstermektedir.

Akademik bir dergi olan Plos One’de 2010 yılında yayınlanan bir araştırma raporunda, virüse maruz kalmış yüzeyleri dezenfekte etmek için sirkenin iyi bir araç olduğundan bahsedilmiştir. Bu rapora göre sirke, evinizde ve iş yerinizde mikroplarla baş etmek için kullanacağınız en iyi üründür.

Doğal Temizlik Ürünleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Sirke Kullanımının En Verimli Olacağı Alanlar

Sirke, ucuz, toksik madde içermeyen ve çok yönlü kullanım alanına sahip olan, çevre dostu bir temizleyicidir. Çok yönlü bir temizleyiciye sahip olmak isteyen herkesin yapacağı en iyi şey damıtılmış sirkeyi temiz suyla birleştirmektir. Sirkeyi temizlik için birkaç farklı alanda kullanabilirsiniz.

Çamaşırların Temizlenmesi İçin Sirke Kullanımı

Sirkenin çamaşırlardaki mikropları öldürüp öldüremeyeceği merak konusudur. Damıtılmış sirke giysilerdeki lekeleri ve mikropları temizler. Ayrıca giysilerin yumuşamasına yardımcı olur.

Mutfaklardaki Mikropları Öldürür

Mikrodalga ve lavabodan mutfak tezgahlarına ve zeminlere kadar mutfaktaki kiri ve bakterileri temizlemek için damıtılmış sirke ve ılık su kullanılabilir.

Sirke aynı zamanda mutfaktaki diğer elektrikli aletlerin temizliği için de kullanılabilir. Örneğin fırın temizlemek için, bulaşık makinesini temizlemek için ya da kahve makinesindeki birikintileri ve mineralleri çözmek için sirke kullanılabilir.

Banyodaki Bakterilerle ve Kirlerle Mücadele Eder

Elma sirkesini, kabartma tozunu, sıvı kastil sabunu, limonu, portakalı ve çeşitli anti bakteriyel uçucu yağları karıştırarak ev yapım banyo temizleyicisi elde edebilirsiniz.

Mikroplarla mücadele eden bileşenlerin bu kombinasyonu, geleneksel banyo ürünlerinin toksik etkileri olmadan tamamen doğal bir temizleyici ile temizlik yapılmasını sağlar.

Sirke Doğal Bir Zemin Temizleyicidir

Yarım fincan beyaz damıtılmış sirke ile yarım galon ılık suyu karıştırıp toksik olmayan bir zemin temizleyicisi elde edebilirsiniz. Hazırladığınız bu zemin temizleyicisini mutfakta, banyoda, salonda kısacası evinizin her yerinde kullanabilirsiniz.

Ancak sirke asidik özellikte olduğundan dolayı ahşaba zarar verebilir. Bu nedenle gerçek ahşap zeminlerde temizlik yaparken sirke kullanımına dikkat etmelisiniz.

Sirke Halılardaki Kötü Kokuları Giderir ve Lekeleri Çıkarır

Evde evcil hayvan bulunuyorsa evcil hayvan dışkısından dolayı ya da çeşitli yiyeceklerden ve içeceklerden dolayı halılar üzerinde lekelenen bölgeler bulunabilir. Bu bölgeleri damıtılmış sirke ve suyu eşit miktarda karıştırıp temizleyebilirsiniz.

Lekenin olduğu bölgeyi içerisinde sirke bulunan temizlik suyuyla iyice temizledikten sonra bölgeye bir kâğıt havlu ya da bez ile bastırın. Bölgeye bastırmanız emilimi arttıracaktır. Ardından bölge kuruduktan sonra alanı vakumlayın.

Not: Eğer lekelenen halı renkli ise renklerin akmaması için önce küçük bir bölümü kurulamalısınız.

Sirke Mineral Birikimini Engeller

Buharlı pişiricilerde, nemlendiricilerde, kahve makinelerinde, bulaşık makinelerinde ve çamaşır makinelerinde kalsiyum veya mineral birikimini gidermek için damıtılmış sirke kullanılabilir.

Sirke Anti Bakteriyel Sprey Olarak Kullanılabilir

Sirke, anti bakteriyel sprey olarak pek çok yüzeyi dezenfekte etmek için kullanılabilir. Örneğin, yoga matlarında, tezgahlarda, klozetlerde, duş duvarlarında ve spor çantalarında kullanılabilir.

Hatta bilgisayar ve tablet ekranlarını temizlemek için de sirke kullanılabilir. Sirkenin yağ, kir ve mikroplar üzerinde daha etkili olmasını isterseniz hazırladığınız çözeltinin içine kabartma tozu da ekleyebilirsiniz.

Sirke Nasıl Kullanılmamalıdır?

Sirke pek çok ürünle karıştırılarak kullanılabilir. Ancak karıştırılmaması gereken bazı maddeler vardır.

Çamaşır Suyu ve Sirke

Sirke asla çamaşır suyu ile karıştırılmamalıdır. Çamaşır suyu sirke karışımı, cam temizleyicilerine, bulaşık deterjanlarına ve hatta klozet temizleyicilerine temas ettiğinde, klor gazının salınmasına neden olabilir.

Çok az miktarda klor gazına maruz kalmak bile oldukça tehlikelidir. Aşağıdaki gibi olumsuz reaksiyonlara neden olabilir:

  • Gözlerin yanması, sulanması
  • Kulak, burun ve boğaz tahrişi
  • Burun akması
  • Öksürme
  • Nefes almada zorluk
  • Cilt ile temas ederse ciltte ağrı ve yanmaya neden olur.

Klor gazına daha uzun süre maruz kalınırsa göğüs ağrısı, şiddetli solunum problemleri, kusma, zatürre ve hatta ölüm gibi ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalınabilir.

Hidrojen Peroksit ve Sirke

Sirke ve hidrojen peroksit ayrı ayrı kullanıldıklarında güvenilir maddeler olsalar da iki madde karıştırıldığında olumsuz etkilere neden olabilir.

Bu iki bileşiğin kombinasyonu göz, burun, boğaz ve ciltte tahrişe neden olur. Bu iki bileşiğin karışımına maruz kalmak solunum sorunlarına da yol açabilir. Bu yüzden sirke ve hidrojen peroksit ayrı tutulmalı ve asla karıştırılarak kullanılmamalıdır.

Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?
Soda Ve Sirke

Soda ve Sirke

Hazırladığınız anda kullanacağınız bir temizleme solüsyonunda kabartma tozu ve sirkeyi birleştirmeniz güvenlidir. Ancak her iki bileşeni içeren bir solüsyonu saklamak oldukça tehlikelidir. Çünkü patlayıcı olabilir.

Örneğin, sirke, su ve kabartma tozu içeren bir karışım hazırladıysanız temizleyici kullandıktan sonra kalanını hemen dökmelisiniz. Karışımı bekletmeniz temizleyicinin patlayıcı etki yaratmasına neden olabilir.

Sirke Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok hastalığın tedavisi için ve doğal temizlik malzemesi olarak kullanılan sirkenin kullanım esnasında dikkat edilmesi gerekenler ise şöyledir:

  • Sirke asidiktir, bu nedenle doğrudan cilde uygulanırsa cildi tahriş eder.
  • Gerçek ahşap gibi bazı yüzey alanlarına uygulandığında zemine zarar verir. (Yüzeylere daha az zarar verdiği için damıtılmış sirkeyi temiz suyla seyreltip kullanmak tavsiye edilir.)
  • Sirkenin çamaşır suyu veya hidrojen peroksit ile karıştırılmaması gerekir.
  • Kabartma tozu ile karıştırılırsa eğer karışım anında kullanılmalıdır ve asla kalanı saklanmamalıdır.
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Himalaya Tuzu Faydalı Mı?
Beslenme

Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir? 🧂 Himalaya Tuzu Ne İşe Yarar?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
11 Nisan 2021 - Updated on 9 Kasım 2021
0

Himalaya tuzu, besleyici ve tedavi edici özelliklere sahip olan en...

Read more
Fonksiyonel Tıp Platformu

Fonksiyonel Tıp Platformu Nedir?

1 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 8 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 8. Bölüm

12 Mart 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Trypophobia (Tripofobi) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Olunur?

Trypophobia (Tripofobi) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Olunur?

6 Ağustos 2021
Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

17 Ekim 2021
Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

9 Aralık 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
Kuşburnu Nasıl Tüketilir? Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kuşburnu Nasıl Tüketilir? Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

7 Eylül 2021 - Updated on 10 Ocak 2022
Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Faydaları Nelerdir Ve Nasıl Kullanılır?

Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

28 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Dövme Yaptırmanın Riskleri

Dövme Yaptırmanın Riskleri

16 Ağustos 2021
Biberiye Yağı Faydaları Nelerdir?

Biberiye Yağı Faydaları Nelerdir?

4 Ağustos 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
Kulak Enfeksiyonu İçin Sarımsak Nasıl Kullanılır?

Kulak Enfeksiyonu İçin Sarımsak Nasıl Kullanılır?

17 Şubat 2022
İshalin Nedenleri, Belirtileri Ve Doğal Tedavi Yolları

İshalin Nedenleri Nelerdir? Belirtileri ve Doğal Tedavi Yolları Nelerdir?

27 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️

Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️

7 Ekim 2021
Soğuk Algınlığı Ve Göğüs Tıkanıklığı Çayı

Soğuk Algınlığı ve Göğüs Tıkanıklığı Çayı

16 Şubat 2021 - Updated on 9 Haziran 2021
Endokardit Nedir? Endokardit Belirtileri Nelerdir?

Endokardit Nedir? Endokardit Belirtileri Nelerdir?

12 Aralık 2021 - Updated on 14 Aralık 2021
Mide Yanması Nedir? Neden Midemiz Yanıyormuş Gibi Hissederiz?

Mide Yanması Nedir? Neden Midemiz Yanıyormuş Gibi Hissederiz?

16 Ağustos 2021
Meyan Kökü Ne İçin Kullanılır? Meyan Kökü Türkiye’de Nerede Yetişir?

Meyan Kökü Ne İçin Kullanılır? Meyan Kökü Türkiye’de Nerede Yetişir?

18 Ağustos 2021 - Updated on 19 Ağustos 2021
Bebek Pudrası Kullanmak Tehlikeli Mi? Bebek Pudrası Kullanımının Zararları Nelerdir?

Bebek Pudrası Kullanmak Tehlikeli Mi? Bebek Pudrasının Zararları Nelerdir?

26 Aralık 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Kalp Üfürümü Nedir? Kalp Sağlığını Korumak İçin Neler Yapılmalıdır?

Kalp Üfürümü Nedir? Kalp Sağlığını Korumak İçin Neler Yapılmalıdır?

24 Aralık 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Saçları Kalınlaştırmak

13 Doğal Yöntemle Saçları Kalınlaştırmak

19 Kasım 2020 - Updated on 24 Eylül 2021
Rahimdeki Miyomlar Neden Oluşur? Rahimdeki Miyomlar Kilo Almaya Neden Olabilir Mi?

Rahimdeki Miyomlar Neden Oluşur? Rahimdeki Miyomlar Kilo Almaya Neden Olabilir mi?

11 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Toprak Bazlı Probiyotikler

Toprak Bazlı Probiyotikler🦠

20 Haziran 2021 - Updated on 9 Nisan 2022
Safra Kesesi Taşı Tedavisi

Safra Kesesi Taşı Tedavisi

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Adaçayı Faydaları Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Adaçayı Faydaları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

27 Aralık 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Varis Ve Basur Doğal Tedavisi

Varis ve Basur Doğal Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 19 Ağustos 2021
Mikro İğneleme Nedir?

Mikro İğneleme Nedir? Mikro İğneleme Ne İşe Yarar?

13 Kasım 2021
Doğal Detoks İçecek

Doğal Detoks İçecek Tarifi

7 Temmuz 2020 - Updated on 21 Ağustos 2021
Çağımızın En Bulaşıcı Hastalıklarından Aids Nedir?

AIDS Nedir? HIV Tedavisi Nasıl Yapılır?

26 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Naturopatik Doktor Ve Naturopat Arasındaki Farklar Nelerdir?

Naturopatik Doktor ve Naturopat Arasındaki Farklar Nelerdir?

6 Eylül 2021 - Updated on 17 Kasım 2021
Baklagil Ve Kuruyemişleri Islatma

Baklagil ve Kuruyemişleri Islatma & Filizlendirme İşlemi

23 Haziran 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.