İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Mürver Bitkisi Nedir? Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Mürver Bitkisi Nedir? Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Mürver Bitkisi Ne İşe Yarar? Mürver Bitkisi Zararları, Kara Mürver Neye Faydalıdır? Kara Mürver Çayı Nasıl Yapılır?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
1 Ekim 2021
Mürver Bitkisi Nedir? Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Mürver Bitkisi Nedir? Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Mürver bitkisinin tarih öncesi insanlar tarafından yetiştirildiğine dair güçlü kanıtlar bulunmaktadır. Eski Mısır’a dayanan mürver bazlı ilaç tarifleri günümüze kadar ulaşmaktadır.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN

 


Miyalji Nedir? Miyalji Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Youtube Videomuzu İzleyerek Öğrenebilirsiniz.


Tıbbın babası olarak bilinen Yunanlı Hipokrat’ın çok çeşitli sağlık sorunlarını tedavi ettiği ve yüksek şifa yetenekleri nedeniyle mürver bitkisine “ilaç sandığı” dediği tarihçiler tarafından söylenmektedir. Faydalarının keşfi çok eskiye dayanan mürver bitkisi gezegendeki en iyi antiviral bitkilerden biri olarak bilinmektedir.

Kökleri yüzyıllar öncesine dayanan bu bitkinin şifaları çok fazladır. Sinüs sorunlarına, ağrılara, iltihaba, kronik yorgunluğa, alerjiye, kabızlığa ve hatta kanser tedavisine destek için iyi gelmektedir. Soğuk algınlığı ve grip semptomlarının başlangıcından itibaren ilk 48 saat içerisinde mürver bitkisi alındığında, semptomların hafiflemesine ve grip süresinin kısalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle 1995 senesinde Panama Cumhuriyeti büyük bir grip salgını sırasında mürveri fiilen kullanmıştır.

İçindekiler

  • Mürver Bitkisi Nedir?
  • Mürver Bitkisinin Yararları Nelerdir?
    • Soğuk Algınlığı ve Gripten Korur
    • Sinüs Enfeksiyonu Belirtilerini Azaltır
    • Kan Şekerini Düşürür
    • Doğal Bir İdrar Söktürücüdür
    • Bağırsak Çalışmasını Düzenler
    • Cilt Sağlığını Destekler
    • Alerji Ataklarının Dinmesine Yardımcıdır
    • Kanserle Mücadelede Destekçidir
    • Kalp Sağlığını Korur
  • Mürver Bitkisi Nasıl Kullanılır?
    • Mürver Bitkisi Yenir mi?
    • Mürver Diğer İlaçlarla Etkileşime Girer mi?

Mürver Bitkisi Nedir?

Sambucus olarak da bilinen mürver, Adoxaceae familyasındaki çiçekli bitkilerin bir çeşididir. Bu bitkinin çiçekleri ve meyveleri tedavi amacıyla kullanılabilmektedir. Yaprak döken bir cinstir, beyaz çiçekleri ve olgunlaştığında yeşilden kırmızıya ve son olarak da siyaha dönen meyveleri bulunmaktadır. Genellikle ormanlık alanlarda ve çalılıklarda yetişmektedir.

Mürver çalısı veya mürver ağacı olarak bilinen sambucus nigra meyvesi, tıbbi amaçlarla ve mutfak lezzetlerinde kullanıldığı gibi reçellerde ve şarap yapımında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mürver bitkisi antioksidan açısından oldukça zengindir. Hücre hasarını önlemeye yardımcı bir yapısı olduğu gibi bünyesinde bağışıklık güçlendirmeye yarayan kimyasal bileşiklerden olan antosiyanidler bulunmaktadır.

Ham meyveler %80 su, %18 karbonhidrat, %1’den az protein ve yağdan oluşmaktadır. Mürver, bunların yanı sıra C vitamini, A vitamini, B6 vitamini, demir ve potasyumu bünyesinde barındırmaktadır.

Mürver Bitkisi Nedir? Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?
Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Mürver Bitkisinin Yararları Nelerdir?

Yüksek şifa yetenekleriyle bilinen mürver meyvesi kanserle mücadelede, kan şekerini düşürmede, soğuk algınlığı tedavisinde önemli rol oynamaktadır. Mürverin tüm faydaları ise şöyle sıralanabilir:

Soğuk Algınlığı ve Gripten Korur

Özellikle mürver şurubunun en önemli faydası bağışıklığı güçlendirmesidir. Mürver meyveleri, bağışıklık uyarıcı etkileri olduğu bilinen ve antosiyanidinler adı verilen kimyasal bileşikler içermektedir.

Araştırmalar mürver özünün soğuk algınlığı ve grip semptomları için güvenli ve verimli bir tedavi olduğunu göstermektedir. 2016 yılında yapılan bir çalışmada denizaşırı bir seyahatten 10 gün önce ve ülkelerine vardıktan sonraki 4-5 gün boyunca mürver özü kullanan yolcuların, ortalama iki gün daha az soğuk algınlığı yaşadıkları ve semptomlarında gözle görülür bir azalma yaşadıkları kaydedilmiştir. {1*}

2009 senesinde ise özellikle grip semptomları üzerinde bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada hastalar iki gruba bölünmüş ve bir kısmına günde dört doz 175 mg mürver özü verilmiş, diğer gruba iki gün boyunca farmakolojik olarak etkisiz bir ilaç verilmiştir. İlk grup şikayetlerinde önemli bir gerileme yaşarken ikinci grup semptomlarında hiçbir değişiklik görülmemiştir. Araştırmacılar bu bulgular ışığında mürver bitkisinin grip semptomlarını kontrol etmede güçlü olduğu sonucuna varmıştır. {2*}

Journal of International Medical Research’te yayımlanan bir başka çalışma ise mürver özütü grip semptomları başlamasından sonraki 48 saat içinde kullanıldığında, grip semptomlarını ortalama 4 gün kısalttığı sonucuna varmıştır. {3*}

Sinüs Enfeksiyonu Belirtilerini Azaltır

Mürver bitkisi ödem attırıcı ve antioksidan özellikleri ile sinüs tedavisinde kullanılabilmektedir. Sinüs enfeksiyonu burnun yan kısımlarında kalan boşlukların iltihaplandığı bir durumdur ve antiviral özelliği ile bilinen mürver bitkisinin sinüs enfeksiyonuna doğal bir çözüm getirdiği düşünülmektedir.

Kan Şekerini Düşürür

Hem mürver çiçeği hem de dut yıllardır geleneksel olarak şeker hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Araştırmalar, mürver çiçeği özlerinin, glikoz metabolizmasını ve potansiyel olarak kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilecek insülinin salgılanmasını sağladığını doğrulamaktadır.

Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, mürver bitkisinin düzenli insülin salgılatıcı özelliği yüksektir. Çalışmaya göre mürver özütünün herhangi bir insülin eklenmeden glikoz taşımasını, glikoz oksidasyonunu ve glikojenezi önemli ölçüde arttırdığı kanıtlanmıştır. {4*}

Glikojenez, normal kan şekerini korumaya yardımcı olmak için fazla şekerin kan dolaşımından, kaslardan ve karaciğerden temizlenme sürecidir.

Doğal Bir İdrar Söktürücüdür

Mürverin idrar üretimini ve boşaltımını kolaylaştırdığı bilinmektedir. Doktorlar, özellikle belli bir yaş üstündeki hastalarına, vücutta çok fazla ödem olduğu durumlarda idrar söktürücü ilaçlar reçete etmektedir. Doğal bir idrar söktürücü olan mürverin vücutta sıvı tutulmasına karşı koruma özelliği olduğu ve var olan ödemi de atma yeteneği olduğu bilinmektedir. Ayrıca bağırsak hareketlerini desteklediği gözlemlenmiştir.

Doğal Diüretiklerin Ödem, Şişkinlik ve Daha Fazlası İçin 19 Faydası Tıkla ve Öğren

Bağırsak Çalışmasını Düzenler

Bazı araştırmalar mürver bitkisinin kabızlığa fayda sağladığını kanıtlamaktadır. Özellikle düzenli kullanımı sindirim sağlığını desteklemekte ve düzenliliği teşvik etmektedir. Kabızlığa birebir fayda sağlaması konusunda bir araştırma bulunmamakla birlikte birkaç bitki ile birlikte tüketildiğinde doğal bir müshil etkisi yarattığı bilinmektedir.

Cilt Sağlığını Destekler

Mürver kozmetik ürünler için de oldukça etkili bir bitkidir. Bünyesindeki antioksidanlar ve yaşlandırıcı zararlara engel olan kimyasallarla birlikte A vitamini içeriği mürveri, cilt sağlığı için faydalı kılmaktadır.

Kırmızı ve mor meyvelerde bolca bulunan antosiyanin (antioksidan) ve anti-inflamatuar (ödem attırıcı) özelliklere sahip olan mürverin, genel cilt sağlığını tedavi ettiği gibi cildin yapısını iyileştirmede etkili olduğu bilinmektedir.

Alerji Ataklarının Dinmesine Yardımcıdır

Mürver şurubunun soğuk algınlığı için kullanılmasının yanında mürver bitkisinin çiçeklerinin de doğal bir alerji iyileştirici olduğu bilinmektedir. Alerji bağışıklık sistemiyle doğrudan ilişkili bir hastalık olduğundan mürver bitkisinin alerjiler üzerinde etkili olacağı düşünülmektedir. Bazı alerjilerin yarattığı iltihapların tedavisinde de mürver bitkisinin faydalı olduğu bilinmektedir.

Bazı bitki uzmanları, saman nezlesi gibi semptomları tedavi etmek için en etkili ve şifalı bitkinin siyah mürver çiçeği olduğunu söylemektedir. Alerjiler için tek başına ya da diğer şifalı bitkiler ile karıştırılarak kullanılabilmektedir.

Kanserle Mücadelede Destekçidir

Mürver özü, kansere yakalanma riskini azaltan, tedavi edici yanı olan, farmakolojik ve anti-kanserojen özelliklere sahiptir. Laboratuvar çalışmaları özellikle mürverin kanser oluşumunu engellemeye, geciktirmeye veya geriletmeye yardımcı olabilecek bazı özelliklere sahip olduğunu göstermektedir. {5*}

Bir çalışmada Avrupa ve Amerika’nın mürver meyvelerinin anti-kanser özellikleri karşılaştırılmıştır. Avrupa mürverleri tıbbi kullanımı ile bilinmektedir. {6*} Yapısındaki yüksek antioksidan kapasitesine katkıda bulunan antosiyaninler, flavonoidler ve diğer polifenolikleri içermektedir. Amerika mürveri ise tıbbi bir bitki olarak yetiştirilmemiş ve tanıtılmamıştır.

Bu çalışma, anti-kanser özelliklerinin potansiyelini ölçmek ve değerlendirmek için her iki meyvenin de özlerini test etmiş ve iki meyvenin de kansere karşı koruyucu etkisi olduğunu kanıtlamıştır. Ek olarak Amerika mürver özütü potansiyeli nedeniyle kanserle savaşan gıdalar arasında yerini almıştır.

Kalp Sağlığını Korur

Çalışmalar henüz devam ediyor olsa da mürver özünün kalp sağlığını iyileştirebileceğini öne sürmektedir. Yapılan çalışmalar, kalp ve karaciğer detoksunda etkili olan antosiyanin maddesine sahip mürverin, kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu göstermiştir. {7*}

Başka bir çalışma, mürver özünün yüksek tansiyon üzerinde faydalı etkileri olabileceği bulgusuna ulaşmıştır. Mürverde bulunan polifenol maddesinin, kan basıncını düşüren ilaçların yan etkilerini azaltmaya ve yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürmektedir.

Mürver Bitkisi Nedir? Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?
Mürver Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Mürver Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolu sorunları söz konusu olduğunda mürver şurubu oldukça popülerdir. Mürver şurubunu evde yapmak için, yüksek kalitedeki mürverleri biraz su ve çeşitli şifalı bitkilerle birlikte 45 dakika ile 1 saat arasında kaynatmanız gerekmektedir.

Mürver çayı, grip ve soğuk algınlığı semptomları için iyi bir tercihtir. Hazır çay poşetleri alabilir veya kurutulmuş mürver çiçeğini kurutulmuş meyvelerle demleyerek tüketebilirsiniz. Çayınıza bal, limon, tarçın ya da nane ekleyerek şifasını arttırabilirsiniz.

Mürver Bitkisi Yenir mi?

Bu şifalı bitki birçok sağlık faydasına rağmen dikkate alınması gereken birkaç yan etkisi bulunmaktadır. İshal ve kusmaya neden olabilecek siyanür tetikleyen bir kimyasal içerdiğinden meyveleri veya bitkinin diğer kısımları çiğ şekilde tüketilmemelidir.

Mürver çiçekleri bazı durumlarda alerjik reaksiyona sebep olabilmektedir. Hafif dozda alerjik reaksiyon hissederseniz kullanmayı bırakmalı, alerjik reaksiyonlar şiddetliyse mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Çocukların, doktora danışmadan mürver şurubu tüketmesi önerilmemektedir. Bunun yanında hamilelik veya emzirme halinde kullanılması da henüz araştırmalar tamamlanmadığı için önerilmemektedir.

Bağışıklık sistemi hastalığı olan eklem iltihabı (romatoid artrit) rahatsızlığınız varsa, mürver bitkisi bağışıklık sistemini uyardığından, almadan önce doktorunuza başvurmanız önerilmektedir. Ayrıca organ nakli olan kişilere de mürver alması önerilmemektedir.

Mürver Diğer İlaçlarla Etkileşime Girer mi?

Sağlık üzerindeki güçlü etkileriyle mürver, potansiyel olarak çeşitli ilaçlarla etkileşime girebilmektedir. Halihazırda şu ilaçları alıyorsanız mürver kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız:

  • Diyabet ilaçları
  • Hipertansiyon ilaçları
  • Kemoterapi ilaçları
  • Her türlü bağışıklık hastalığı tedavisinde kullanılan ilaçlar
  • Müshil ilacı
  • Solunum ve akciğer rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar.

Kaynaklar

{1*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4848651/

{2*} https://www.semanticscholar.org/paper/Pilot-Clinical-Study-on-a-Proprietary-Elderberry-%3A/367d1c92716b6be462f26dbfe6c223863dc78464?p2df

{3*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15080016/

{4*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16645287/

{5*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16328973/

{6*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17201636/

{7*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25758596/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Mevsimsel Alerji Belirtileri Nelerdir? Doğal Tedavi Yöntemleri
Sağlık

Mevsimsel Alerji Belirtileri Nelerdir? Doğal Tedavi Yöntemleri

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
24 Ağustos 2021
0

Baharın gelişi hemen hemen herkesi mutlu eder, keyifli ve enerjik...

Read more
Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

2 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Odaklanmayı Sağlayan Ve Enerji Veren Bitkiler Nelerdir?

Odaklanmayı Sağlayan ve Enerji Veren Bitkiler Nelerdir?

29 Ağustos 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 5 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 5. Bölüm

9 Mart 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Kronik Yorgunluk Tedavisi

Kronik Yorgunluk Tedavisi

23 Eylül 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Epsom-Tuzu-Detox-Banyosu

Epsom Tuzu Banyosu Nasıl Yapılır?

10 Temmuz 2020 - Updated on 25 Nisan 2022
Her Gün Ceviz Yemenin Faydaları

Her Gün Ceviz Yemenin Faydaları Nelerdir?

5 Ağustos 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Şifalı Soğan Çorbası

Şifalı Soğan Çorbası

24 Ekim 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Soğuk Algınlığı Ve Göğüs Tıkanıklığı Çayı

Soğuk Algınlığı ve Göğüs Tıkanıklığı Çayı

16 Şubat 2021 - Updated on 9 Haziran 2021
Hint Sümbülü Yağı Nasıl Kullanılır? Hint Sümbülü Yağı Faydaları Nelerdir?

Hint Sümbülü Yağı Nasıl Kullanılır? Hint Sümbülü Yağı Faydaları Nelerdir?

26 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Geçirgen Bağırsak Neden Olur? Tetikleyen Gıda Katkı Maddeleri

Geçirgen Bağırsak Neden Olur? Tetikleyen Gıda Katkı Maddeleri

5 Mart 2022
Mide Reflüsü

Mide Reflüsü Doğal Tedavi

11 Temmuz 2020 - Updated on 18 Nisan 2022
Yulaf Diyeti Ile 6 Günde 5 Kilo Verin

6 Günde 5 Kilo Verdiren Yulaf Diyeti

21 Mart 2021 - Updated on 4 Şubat 2022
Ayak Nasırı Nasıl Geçer? Topuk Nasırı Neden Oluşur?

Ayak Nasırı Nasıl Geçer? Topuk Nasırı Neden Oluşur?

16 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

10 Şubat 2022 - Updated on 15 Mayıs 2022
Yeme Ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

Yeme ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Raşitizm Nedir? Raşitizm Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Raşitizm Nedir? Raşitizm Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

12 Kasım 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Pankreas Kanseri

Pankreas Kanserinin 4.Evresi

3 Temmuz 2021 - Updated on 6 Temmuz 2021
Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut Ve Daha Fazlası İçin Faydaları

Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut ve Daha Fazlası İçin Faydaları

17 Ağustos 2021
Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

23 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
C Vitamini Ne İşe Yarar? C Vitamini Nelerde Var?

C Vitamini Ne İşe Yarar? C Vitamini Nelerde Var?

4 Ağustos 2021
Hıçkırık Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hıçkırık Neden Olur? Nasıl Geçer?

20 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
☀️ Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Nasıl Geçer? ☀️

☀️ Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Nasıl Geçer? ☀️

7 Ekim 2021
Nefes Darlığında Mutlaka Uygulamanız Gereken 18 Etkili Çözüm

Nefes Darlığına Ne İyi Gelir?

17 Nisan 2020 - Updated on 23 Kasım 2021
Von Willebrand Hastalığı Nedir? Von Willebrand Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Von Willebrand Hastalığı Nedir? Von Willebrand Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

14 Ekim 2021
Sindirim, Göz Sağlığı Ve Daha Fazlası İçin Çerimoya Meyvesi

Çerimoya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

1 Ocak 2022 - Updated on 10 Şubat 2022
Greyfurt Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları

Greyfurt Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları

23 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Paleo Diyet (Taş Devri Diyeti) Nedir? Türleri Ve Yararları Nelerdir?

Paleo Diyet (Taş Devri Diyeti) Nedir? Türleri ve Yararları Nelerdir?

10 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Soğuk Duş Nedir? Kişinin Beden Ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Soğuk Duş Almanın Kişinin Beden ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

13 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
D Vitamini Nedir? D3 Vitamini Nedir

D Vitamini Nedir? D3 Vitamini Nedir?

8 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.