https://apkgoogle.net/
İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
  • Beslenme
  • Diyetler
  • Güzellik
  • Tarifler
  • Uçucu Yağlar
  • Eliminasyon Diyeti Programı İçeriği
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Sağlık
  • Beslenme
  • Diyetler
  • Güzellik
  • Tarifler
  • Uçucu Yağlar
  • Eliminasyon Diyeti Programı İçeriği
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İlaçsız Yaşıyoruz
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İlaçsız Yaşıyoruz - Anasayfa Güzellik

Kına (CINCHONA)

İLAÇSIZ YAŞIYORUZ @ İLAÇSIZ YAŞIYORUZ
27 Eylül 2020
de Güzellik
0 0
A A
0
sac kina
0
PAYLAŞIM
0
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

İçindekiler

  • Kına (CINCHONA)
  • Kına Ağrı Kesicidir
  • Kına Cilt Yaralarına İyi Gelir
  • Kına Saçları Güçlendirir
  • Kına Ayak kokusuna engel
  • Kına Saçları Uzatır
  • Kına Baş Ağrısına İyi Gelir
  • Tırnaklara Faydalıdır
  • Kına Karaciğere İyi Gelir
  • Kına Ağız İltihabına İyi Gelir
  • Kına Psikolojiye İyi Gelir
  • Kına Sivilce ve Akne Tedavisinde Kullanılır
  • Kına Uyuz Hastalığında Kullanılır

Kına (CINCHONA)

TEPEDEN TIRNAĞA FAYDASI VAR…

Hadis-i Şerifler’de “İhtıyarlığınızı kına ile gideriniz. Zira bu yüzleriniz için güzellik, ağızlarınız için hoşluk, kadınlarınız için kuvvettir. Kına cennet ehlinin kokularının seyyididir ve kına küfürle imanı ayırır”, denilmiştir.

Öğütülmüş ve ıslatılmış kına ağrıyan ayaklara sarılırsa, ayak ağrısını geçirir, ateşli şişliklere pansuman yapılırsa, şişliği yumuşatıp iltihabı dışarı atar. Kına yağı, sinirleri ve tüm şişlikleri yumuşatır. Kına, öğütülüp suyla karıştırılarak tırnak enfeksiyonunda, yanıklarda ve saç bakımında kullanılır.

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, ‘’Kına başta ağrı olmak üzere birçok tıbbi sorunun tedavisinde kullanılıyor’’ dedi.

Kına (CINCHONA)

Efsanevi Mısır kraliçesi Kleopatra’nın kına yağından elde edilen bir koku kullandığı bilinmektedir. Kleopatra Roma’lı sevgilisi Antonius ile buluşmaya giderken geminin güvertesine bu losyondan bolca dökülürmüş. Eski Mısır mumyalarının el ve ayak tırnaklarında sıklıkla kına bulunmuştur. Kına o zamanlarda da hem makyaj, hem süsleme ve hem de tedavi amacı ile kullanılmaktaydı.

Kına, litrasea familyasından bir bitkiden elde edilmektedir. Birçok türü olmakla birlikte sıklıkla kullanılan yeşil kına, Güney Batı Asya, Kuzey Afrika, Avustralya, Batı Hint Adaları halkaları tarafından endemik olarak kullanılmaktadır. Tüm bu kültürlerde, kına kullanımının dini bağlantıları da vardır.

Kına, naftokinon gibi onu güçlü bir “boya” yapan bileşiklerin yanı sıra; tanin, kumarin, flavinoidler, fenolik asit, steroller ve ksantonlar gibi birçok biyoloji etkiye yol açan ve tedavide çeşitli tıbbi sorunların çözümünde yararlanılan maddeler de içerir.

Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, ‘’Kınanın tıbbi kullanımında; verem ilerlemesini durdurduğu, antiviral, antimikrobik, antifungal (Mantarlara karşı), protein glikasyonu önleyici, yara iyileştirici, antipiretik (Ateş düşürücü), analjezik (Ağrı kesici), antiinflamatuvar (Yangı-iltihap önleyici) özellikleri olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Mollusc, tyripanasoma, gibi hastalık etkenlerine karşı da yararlı olduğu bilinmektedir. Kına, ayrıca kanser, parazit, şeker hastalığı önleyici özelliklere sahiptir. Karaciğeri korur. Bu nedenle sarılıkta kullanılagelmiştir. Kına, bağışıklık sistemini olumlu yönde düzenleyici etkilere de sahiptir. Günümüzde Ayurvedik tıp ve Unani tıp (Hindistan’da halen kullanılan eski yunan tıbbının bir formu) kına gargaralarını bademcik iltihabı, farenjit, diyare, dizanteri, ülser, barsak kurdu ve ateş tedavisinde uygulamaktadır’’ açıklamasını yaptı.

Yararları yanında dikkat edilmesi gereken durumlar da vardır. Nadir bir kan hastalığı olan favizm (Bakla yenmesi ile şiddetli iç kanama gelişmesi), ülkemizde nisbeten daha yaygın görülebilmektedir. Bu hastalığı olan ama hasta olduğu bilinmeyen bir çocuğun eline kına sürülmesi, az miktarda olsa bile, iç kanamaya neden olabilir!

Kına, halk hekimliğinde, uyuz, saç kepeği, saç dökülmesi, sarılık, mantar hastalıkları, dalak büyümesi, kanser, amipli dizanteride kullanılmaktadır.

Kına yağı, kınadan elde edilen ve tedavi amaçlı olarak kullanılan bir maddedir. Özellikle eklem iltihabı ve romatizma kaynaklı ağrılarda etkilidir.

Kına, yanık yüzeyler üzerinde serinletici etki yapmakta, bu nedenle yüksek ateş tedavisi ve yanık bakımında kullanılabilmektedir.

Kınanın özellikle nöropatik ağrıda etkili olabileceği, doksanların sonlarına doğru bilimsel araştırmalarla ispatlanmıştır. Normal ağrı kesicilere cevap vermeyen nöropatik ağrı türü ağrılar, geniş bir grup hastalığı içermektedir. Trigeminal nevraljiden diyabetik nöropatiye (Şeker hastalarında görülen ayak yanmaları bu durum ile ilişkilidir); kanser ağrılarından fibromiyaljiye dek birçok ağrılı hastalığı barındırır.

Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, ‘’Uzun bir süredir nöropatik ağrıya neden olan sinir sıkışması (En sık görüleni karpal tünel ) ve boyun fıtığı hastalarının kına sürdüklerini gözlemliyorduk. Bazı Ortadoğu ülkelerinde doktorlar karpal tünel sendromunda ellere kına sürülmesini bir hastalık işareti olarak görmektedir (Yani neredeyse kına varlığına bakıp karpal tünel tanısı koymak!). Gerçekten de kına, bu gibi durumlarda gözlenen “yanma”, “elektrik çarpması”, “batma” , “iğnelenme” benzeri nöropatik ağrıları ciddi biçimde azaltmaktadır. Halk arasında bu tür ağrılarda deriye kına sürmek uygulamasının boş bir inanç olmadığı, bilimsel bir temeli olduğu anlaşıldı. Kınanın içerdiği ağrı kesici maddeler ayrıntılı olarak tanımlanmış ve Birleşik Devletler patent dairesi tarafından tescil edilmiştir’’ dedi.

Kına Ağrı Kesicidir

Her hangi bir nedenden oluşan ağrıya karşı kına doğal bir ağrı kesicidir. Ağrıyan bölgeye kına uygulandığı zaman ağrının hafiflemesini sağlar. Kına yanık yaralarına da faydalıdır. Ağrıyı azalttığı için yanıkların daha hızlı iyileşmesini sağlar. 

Kına Cilt Yaralarına İyi Gelir

Eski Mısır zamanında kına, boyamak amacının yanı sıra cilt hastalıkları tedavilerinde de kullanılırdı. Açık yaraların, mikrop kapanmasını engellediği ve güneş yanıklarına iyi geliyor.

Kına Saçları Güçlendirir

Kına, saçların ışıldamasını, güçlenmesini ve saç derisini sağlıklı bir hale gelmesini sağlıyor. Kına yakıldıktan 1 saat sonra temizlendiği zaman saçların ışıldadığı kolayca görülebiliyor.

Kına Ayak kokusuna engel

Kına ayakta bulunan mantarı temizler. Bununla da kalmaz ayak kokusunu giderir. Ayaktaki yara ve çıban gibi hastalıkları iyileştirir. Ayaklardaki yorgunluğu alır.

Kına Saçları Uzatır

Hardal yağı ile kaynatılan kına yaprakları düzenli olarak saça sürüldüğü zaman saçınızın uzamasını hızlandırıyor.

Kına Baş Ağrısına İyi Gelir

Kına yapraklarının baş ağrısına iyi geldiğine dair bir ünü de bulunmaktadır. Kına yaprağını ve sirke ile hazırlanan karışım başa sürüldüğünde baş ağrısını gideriyor.

Tırnaklara Faydalıdır

Özellikle çatlama eğiliminde olan tırnakları tedavi eder. Kına lapa halindeyken tırnaklara uygulandığında kırılma eğilimi gösteren tırnak yapısının ortadan kaldırılmasını sağlayabilir. Hakiki kına ve yağ karışımı kullandığınızda alacağınız verim artacaktır.

Kına Karaciğere İyi Gelir

Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kına kabuğu karaciğere faydalı bitkiler arasındadır. Kına bitkisi kabuğu sarılık hastalığına da iyi gelip, tedavisinde kullanılmaktadır.

Kına Ağız İltihabına İyi Gelir

Ağızda gargara yapıldığında dildeki ve ağız boşluğundaki iltihapları kurutmaktadır.

Kına Psikolojiye İyi Gelir

Kınanın kendine has bir kokusu vardır. Bir çeşit anti-depresan görevi görür. Merkezi sinir sistemi için bu çok faydalıdır. Çünkü kınanın kokusu sinirler üzerinde olumlu etki bırakır. Bu da sinirlerin gevşemesine ve rahatlamasına yardımcı olur.

Kına Sivilce ve Akne Tedavisinde Kullanılır

Kına sivilce ve akne tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca diğer deri hastalıklarında da kullanılır.

Kına Uyuz Hastalığında Kullanılır

Hayvanlar ile çok fazla temas edildiğinde ortaya çıkan uyuz bir deri hastalığıdır. Buna karşın kına çok etkili bir tedavi yöntemidir. Uyuz hastalığından etkilenen bölüme lapa halinde sürüldüğünde tüm sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.Böcek Kovucudur

Post Views: 1.408
Etiketler: KINA (CINCHONA)
İLAÇSIZ YAŞIYORUZ

İLAÇSIZ YAŞIYORUZ

İlaçsız yaşıyoruz sitesi, doğal tıp yaklaşımıyla, evde yapabileceğiniz doğal ilaçlar, sağlık bilgileri, doğru yaşam tarzı, egzersiz ve meditasyon gibi konuların yer aldığı bilgi amaçlı yardım ve danışmanlık platformudur. Sağlık İlaçsız ve doğal yöntemlerle, genel sağlık sorunlarını, bilimsel kanıtlarıyla, eski tıp dehalarının bilgi ve ışığında sizlerle buluşturuyoruz. En son araştırmalar, yeni tedaviler, nitelikli yazarlar ve alanında uzman doktorların yazıları ve daha fazlası için sizlerleyiz. Beslenme Beslenme alışkanlıkları düzeltilmeden hastalıklardan kurtulmanın imkanı yoktur. Çünkü bu şekilde, hastalık, bir taraftan tedavi edilirken, diğer taraftan beslenmektedir. Onun içindir ki, herhangi bir hastalığın tedavisi öncelikle beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesinden başlar. Sağlıklı beslenme, özel diyetler, sağlıklı gıdalar ve bitkiler, takviye ve vitamin önerileri. İlaçsız beslenme tavsiyeleri ve tedavi yöntemleri ve daha fazlasını beslenme sayfamızda bulabilirsiniz. Güzellik Güzellik sayfamızda, cilt sağlığı, vücut bakımı, saç sağlığı, ağız sağlığı ve daha fazlası için en son trendleri ilaçsız doğal malzemelerle anlatıyoruz. Tarifler Taze ve doğal içeriklerle, klasik tariflerin sağlıklı versiyonları. Enflamasyonu hafifleten, genel sağlık durumunuzu iyileştiren her diyet için farklı tarifler. İlaçsız Yaşıyoruz Misyon “Fonksiyonel Tıp” ile “İlaçsız Yaşıyoruz” Bu siteyi kurmamızdaki amaç; kendi uyguladığımız ve başarılı olduğumuz İlaçsız yöntemler başta olmak üzere, tüm hastalıklar için ilaçsız neler yapılması gerektiği, organlarımızın sağlığının nasıl geri kazanılabileceğini insanlara aktarmak, İLAÇSIZ yaşıyoruz, sizde ilaçsız yaşayabilirsiniz. Sloganıyla yolumuza devam etmek. Sağlığını düşünen insanların İLAÇSIZ yaşamak için neler yapabileceklerini, doğru gıda, yaşam tarzı, eğersiz, meditasyon ve dinlemesi gereken müziklerle, onları doğru hedefe profesyonel yaklaşımla, her kişiyi ayrı dinleyerek, doğruları göstermeyi hedefledik. Sitemizdeki bilgileri okuyup uygulayabilecekleri gibi, isterlerse profesyonel destekte sağlayabiliyoruz. Mail yoluyla başvuru yapabilirsiniz. danismanlik@ilacsizyasiyoruz.com

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En Son
Eliminasyon Diyeti Tüm Sebze, Meyve, Baharatlar ve İçecekler

Eliminasyon Diyeti 5 Haftalık Gıda Listesi

18 Ocak 2021
Gaps Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Gaps Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

18 Ocak 2021
Bağışıklığı Güçlendiren Vitamin, Mineral ve Gıda Takviyeleri

Bağışıklığı Güçlendiren Vitamin, Mineral ve Gıda Takviyeleri

18 Ocak 2021
Candida Çoğalmasının 9 Belirtisi ve Candida Tedavisi

Candida Çoğalmasının 9 Belirtisi ve Candida Tedavisi

1 Ocak 2021
Candida Çoğalmasının 9 Belirtisi ve Candida Tedavisi

Candida Çoğalmasının 9 Belirtisi ve Candida Tedavisi

5
Otoimmün Hastalık ve Çeşitleri Nelerdir

Otoimmün Hastalık ve Çeşitleri Nelerdir?

3
epsom-tuzu-detox-banyosu

Epsom Tuzu Detoks Banyosu

3
Eliminasyon Diyeti Tüm Sebze, Meyve, Baharatlar ve İçecekler

Eliminasyon Diyeti 5 Haftalık Gıda Listesi

3
Karaciğer Detoksu: 6 Adımlı Karaciğer Nasıl Temizlenir?

6 Adımda Karaciğer Detoksu

23 Ocak 2021
Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Karatay Diyeti Nedir? Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

19 Ocak 2021
Aristo Diyeti Nedir Nasıl Yapılır

Aristo Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

18 Ocak 2021
Pratik Buharda Somon Balığı

Pratik Buharda Somon Balığı

18 Ocak 2021

Son Yayınlar

Karaciğer Detoksu: 6 Adımlı Karaciğer Nasıl Temizlenir?

6 Adımda Karaciğer Detoksu

23 Ocak 2021
Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Karatay Diyeti Nedir? Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

19 Ocak 2021
Aristo Diyeti Nedir Nasıl Yapılır

Aristo Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

18 Ocak 2021
Pratik Buharda Somon Balığı

Pratik Buharda Somon Balığı

18 Ocak 2021
İlaçsız Yaşıyoruz

ilaçsız yaşam, beslenme, ilaçsız doğal tıp, fitness, sağlıklı tarifler, evde yapılan doğal ilaçlar ve sağlık haberlerinin hepsi ilaçsız yaşıyoruz da.

İlaçsız Kategoriler

  • Beslenme
  • Diyetler
  • Güzellik
  • İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
  • Sağlık Haberleri
  • Tarifler
  • Uçucu Yağlar

Yayın Akışı

Karaciğer Detoksu: 6 Adımlı Karaciğer Nasıl Temizlenir?

6 Adımda Karaciğer Detoksu

23 Ocak 2021
Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Karatay Diyeti Nedir? Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

19 Ocak 2021
  • Aydınlatma Metni
  • KVKK
  • Hakkımızda
  • İletişim

© 2021 ilaçsız yaşıyoruz - İçerik Platformu .

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Sağlık
  • Beslenme
  • Diyetler
  • Güzellik
  • Tarifler
  • Uçucu Yağlar
  • Eliminasyon Diyeti Programı İçeriği

© 2021 ilaçsız yaşıyoruz - İçerik Platformu .

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In