İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Beslenme > Omega 3 İçeren Besinler 🐟

Omega 3 İçeren Besinler 🐟

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
24 Mayıs 2021 - Updated on 30 Ekim 2021
Omega 3 İçeren Besinler

Omega 3 İçeren Besinler

Omega 3 içeren besinler, İnsan sağlığı açısından tüketilmesi gereken önemli besinler arasında yer alır. Vücudun gerekli ihtiyaçlarını karşılamaktan tutun gerek kalp krizi riskini azaltmak gerekse beyin gelişimi açısından insan sağlığına birçok faydası mevcuttur. 

Pek çok hastalığın önüne geçerek sağlıklı bir yaşam sunan bu yağ asitlerinin hangi besinlerde olduğunu öğrenmeye ne dersiniz? Sizler için listelediğimiz omega 3 içeren besinleri gelin hep birlikte yakından inceleyelim… 

İçindekiler

  • 🐟 Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? 
  • 🐟Omega 3 İçeren Besinler: Balıklar
    • Uskumru Balığı (Porsiyon Başına 4,107 mg) 
    • Somon Balığı (Porsiyon Başına 4,123 mg) 
    • Omega 3 İçeren Besinler Ringa Balığı (Porsiyon Başına946 mg)
    • Omega 3 İçeren Besinler İstiridye Balığı (Porsiyon Başına 370 mg) 
    • Omega 3 İçeren Besinler Hamsi (Porsiyon Başına 951 mg) 
  • 🥚🥥 Omega 3 İçeren Besinler: Yumurta ve Ceviz
    • 🥥 Ceviz (2,570 mg) 
    • 🥚 Yumurta (225 mg) 
  • 🌿 Omega 3 İçeren Besinler: Bitkiler 
    • 🌿 Keten Tohumu (250 mg) 
    • 🍀 Omega 3 İçeren Besinler Chia Tohumları (5,060 mg) 
    • 🍁 Kenevir Tohumu (1.000 mg) 
    • 🌱Kanola Yağı (1.279 mg) 
    • 🍂 Omega 3 İçeren Besinler Semizotu (300 mg) 
    • Soya Fasulyesi (671 mg) 
  • 🤰 Hamilelikte Omega 3 İçeren Besinler
    • Hamilelikte Omega 3 İçeren Besinler Neden Önemlidir? 
    • Hamilelikte Omega 3 İçeren Besinler Nasıl Kullanılır? 

🐟 Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? 

Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir

Günlük yaşantımızda bolca tükettiğimiz et ürünlerinde hem de sebzelerde omega 3 içeren besinler bulunmaktadır. Balık, ceviz, chia veya chia tohumu, kenevir tohumu, semizotu, ıspanak ve lahana gibi birçok üründe yer alan bu yağ asidi, vücudun ihtiyacı kadar alındığı takdirde pek çok hastalığın iyileştirilmesinde de önemli rol oynamaktadır. Ulusal Sağlık Kuruluşlarının yaptığı araştırmalara göre, yetişkin bir bireyin günde en az 250- 500mg arasında omega 3 içeren besin tüketmesi gerekmektedir.(Kaynak) 

‼İlginizi Çekebilir: Omega-3 Faydaları ve Zararları

🐟Omega 3 İçeren Besinler: Balıklar

Omega 3 İçeren Besinler: Balıklar

Omega 3 içeren besinler arasında balık, vücudun gerekli ihtiyaçlarını karşılayarak sağlıklı bir yaşam sürdürme fırsatı sunar. Tüm balık türleri omega 3 yağ asitlerini içerse de tüketim sıklığı da bir o kadar önemli ölçütler arasındadır. Haftada en az iki porsiyon balık yiyerek kalp krizi riskini azaltabilirsiniz. 

Uskumru Balığı (Porsiyon Başına 4,107 mg) 

Uskumru balığı, harika bir omega 3 kaynağıdır ve D vitamini içerir. Bu nedenle kemik hastalıklarının önüne geçer. Ortalama bir uskumru balığı, 2991 mg yağ asidi barındırır ve 100 gramda bu 2670 mg omega-3’e eş değer olduğu anlamına gelir. Bu bakımdan uskumru balığı en fazla omega-3 içeren balıklardan biridir. 

Protein ve amino asi bakımından zengin olan uskumru balığını tüketerek vücudun genel yapısını güçlendirip, olabilecek hastalıklara yakalanma riskini minimum seviyeye düşürebilirsiniz.  

Somon Balığı (Porsiyon Başına 4,123 mg) 

Somon balığının içindeki omega 3 yağ asitleri, insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Özellikle içeriğinde bulundurduğu protein, D vitamini, selenyum ve B vitaminleri olmak üzere birçok besin barındırır. 

‼İlginizi Çekebilir: Buharda Somon Balığı Tarifi ve Faydaları

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen verilere göre, yetişkin bir insanın günde en az 250-500 mg EPA (Eikosa Pentaenoik Asit) ve DHA (Dokosa Heksaenoik Asit) alması gerektiği önerilmektedir.(Kaynak) Somon balığında bulunan Omega 3 yağ asitleri EPA ve DHA, vücuttaki iltihabı azaltmak, kan basıncını düşürmek, kanser riskini azaltmak ve atardamarlarınızı hizalayan hücrelerin işlevini iyileştirmek gibi çeşitli sağlık açısından yararları vardır. 

Omega 3 İçeren Besinler Ringa Balığı (Porsiyon Başına946 mg)

Omega 3 besin kaynakları arasında yer alan Ringa balığı, birçok hastalığın engelleyen yağ asidi içerir. Protein içeren besinler arasındadır ve B12 vitamini oranı da yüksektir. Buna bağlı olarak da özellikle yüksek tansiyon ve kolesterol hastalıklarına iyi gelmesi, kemik hastalıklarında daha güçlü kas yapısına sahip olmak, kanser ihtimalini önlemek gibi faydaları vardır. 

Uluslararası sağlık kuruluşlarının elde ettiği verilere göre yetişkin bir insanın vücuduna alması gereken tüketim miktarı günlük en az 250-500 mg önerilmektedir. (Kaynak) EPA ve DHA ise balıklarda bulunan iki büyük yağ asidi grubudur. Ringa balığında bu iki büyük yağ asidi oldukça fazla olduğu için kalbi koruyarak kalp ritmini düzenlemede en büyük rolü oynar. 

Omega 3 İçeren Besinler İstiridye Balığı (Porsiyon Başına 370 mg) 

Deniz ürünleri arasında en yüksek oranda çinko içeren İstiridye balığı, omega 3 içeren besinler arasında yer alır. Uluslararası Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre bir porsiyon istiridye şunları içerir: 

  • 0,14 g ALA 
  • 0,23 g DHA 
  • 0,30 g EPA 

İstiridye balığı bunun yanı sıra B-12 vitamini açısından da oldukça zengindir. Günlük ihtiyacın % 293‘ünü çinko ,% 70‘i bakır ve % 575‘i B12 vitamini içinde bulundurarak birçok sağlık sorunlarının önüne geçer. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiği için sindirim sisteminde yaşanılan hastalıklarda önerilen besinlerden biridir.  

Omega 3 İçeren Besinler Hamsi (Porsiyon Başına 951 mg) 

Hamsi, omega 3 içeren balık ürünleri arasından önemli bir işleve sahiptir. En az somon balığı kadar yüksek protein ve vitaminler içerdiği için birçok hastalığı engeller. Özellikle A ve D vitaminleri yönünden oldukça zengin bir içeriği olan hamsi, yapılan araştırmalar sonucunda ani kalp krizlerinde yaşanılan ölüm risklerini azalttığı yönünde veriler elde edilmiştir.  

Hamsi balığının kılçığı ile birlikte yenilmesi gerektiği yönünde tavsiyeler vardır. Bunun nedeni içeriğindeki magnezyum ve kalsiyum oranın yüksek olmasıdır ve bununla beraber kemik ve kas yapısını güçlendirdiği için tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Uzman kişiler tarafından yapılan araştırmalarda sağlıklı bir yetişkinin günde 950 mg civarı hamsi tüketmesini öneriyor. 

🥚🥥 Omega 3 İçeren Besinler: Yumurta ve Ceviz

Omega 3 İçeren Besinler: Yumurta Ve Ceviz
Omega 3 İçeren Besinler: Yumurta Ve Ceviz

Omega 3 içeren besinler arasında balık dışında bazı yiyeceklerden de yeterli miktarda yağ asitleri bulunmaktadır. Yemiş ve tohumlar, bitkisel yağlar ve pırasa gibi sebzeler zengin bir omega 3 yağ asiti kaynağıdır. Özellikle vücut iltihaplanmaları, enflamasyonlar, kalp hastalıkların, astım, alerji, diyabet gibi hastalıkların önüne geçer.  Bu gıdalar, vücudun temel gereksinimlerini yerine getirmesinin haricinde, insan üzerinde fiziksel ve metabolik fonksiyonları üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara gör sağlıklı bir yaşam sürdürmek için bu besinlerin tüketilmesi önerilir. 

‼İlginizi Çekebilir: B Vitamini Nedir? Nelerde Bulunur?

🥥 Ceviz (2,570 mg) 

Omega 3 İçeren Besinler Ceviz
Omega 3 İçeren Besinler Ceviz

Omega 3 yağ asitleri açısından bakıldığında ceviz, diğer kabuklu kuru yemişlere göre büyük oranla daha yüksek değere sahiptir. Cevizlerden elde edilen omega 3 yağlarına ALA denir. İnsan vücudunun üretemediği ve dışarıdan alması gereken bir yağ olan ALA, bir porsiyonu yaklaşık 2, 5 gram omega 3 sağlar.  

Yapılan araştırmalar sonucunda yetişkin bireyde tavsiye edilen günlük ALA miktarı; erkeklerde 1,6 g; kadınlardaysa 1,1 gramdır. Günlük tüketilen her ALA, kalp hastalığından ölme riskini %10 azalttığı yönünde bilgiler elde edilmiştir. Cevizin içerisinde bulunan yararlı yağlar, insan vücudunun daha sağlıklı ve zinde kalmasına yardımcı olur. 

🥚 Yumurta (225 mg) 

Omega 3 İçeren Besinler Yumurta
Omega 3 İçeren Besinler Yumurta

Vücut için gerekli yağları kendisi karşılayamayınca dışardan takviye alması gerekir. Omega 3 insan vücudunda üretilemediği için besinlerden üretilen yağ asitleridir. Yumurta da bu yararlı yağ asitlerini içinde barındırır. 

Her sabah yumurta sarısı tüketmek, vücudun ana fonksiyonlarını düzenlemesine yardımcı olarak; bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kalp, damar, yüksek tansiyon, kanser, migren, diyabet, kangren gibi pek çok hastalık riskini azaltarak korunmasında önemli bir faktördür. 

Omega 3 içeren yumurtanın insan vücudunda faydaları şu şekilde sıralanır; 

  1. Göz sağlığı için oldukça faydalıdır. 
  2. Cilde iyi gelir. 
  3. Hamilelik döneminden başlayarak bebeğin beyin gelişimini destekler. 
  4. Kalp hastalıkları riskini azaltır. 
  5. Depresyon ve anksiyeteye karşı etkilidir. 
  6. Uyku veriminin daha kaliteli olmasına yardımcı olur. 
  7. Kilo vermek için tüketilen en önemli besinlerden biridir. 
  8. Beyin fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler. 
  9. Kalp ve damar sağlığına faydalıdır. 
  10. Zihinsel gelişime, sağlıklı büyümeye ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. 

🌿 Omega 3 İçeren Besinler: Bitkiler 

Omega 3 İçeren Besinler: Bitkiler 
Omega 3 İçeren Besinler: Bitkiler

Omega 3 içeren besinler arasında bitkilerde önemli rol oynar. Başta keten tohumu, chia tohumları, soya fasulyesi, ıspanak gibi beyin sağlığını korumanın dışında vücut fonksiyonunun iyileştirilmesinde görev alır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için özellikle vücudun kendi kendine üretemediği bu maddeyi, balıklar veya besinler yoluyla düzenli olarak beslenme rutinine dahil edilmesi gerekir. 

Uluslararası sağlık örgütleri, yaptığı araştırmalar sonucunda sağlıklı yetişkin bireyler için günde en az toplam 250-500 mg EPA ve DHA alımını önermektedir. Bu sağlıklı asitleri balık gibi ürünlerin yanı sıra bitkilerden de bolca takviye alınabilir. Et ürünleriyle eş değer olan bu bitkileri direkt olarak yutmak yerine yiyecekleri katılarak tüketilmesi en doğru tüketim şeklidir.  

🌿 Keten Tohumu (250 mg) 

Omega 3 İçeren Besinler Keten Tohumu
Omega 3 İçeren Besinler Keten Tohumu

Keten tohumu, omega 3 besin maddesi için iyi bir kaynaktır. E vitamini, magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller bakımından da zengindir. E vitamini sağlıklı cilt ve güçlü kas yapısı için önemlidir. Potasyum sinir sağlığını korur ve içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki zararlı molekülleri vücuttan çıkararak birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olabilir. 

Yetişkin bir birey günde 1-2 yemek kaşığı keten tohumu tüketmesi önerilir. Bir çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu 37 kalori, 2 gram çoklu doymamış yağ (omega-3 yağ asitlerini içerir), 0.5 gram tekli doymamış yağ ve 2 gram diyet lifi içerir. 

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığın yaptığı araştırmalar sonucunda elde ettiği verilere göre, 7 g ağırlığında bir çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu şunları içerir: 

  1. Enerji: 37.4 kalori 
  2. Protein: 1.28 g 
  3. Yağ: 2,95 g 
  4. Karbonhidrat: 2.02 g 
  5. Lif: 1,91 g 
  6. Kalsiyum: 17.8 mg 
  7. Magnezyum: 27.4 mg 
  8. Fosfor:  44,9  mg 
  9. Potasyum: 56.9 mg 
  10. Folat : 6.09 mikrogram ( mcg ) 
  11. Lutein ve zeaksantin: 45.6 mcg 

🍀 Omega 3 İçeren Besinler Chia Tohumları (5,060 mg) 

Omega 3 İçeren Besinler Chia Tohumları
Omega 3 İçeren Besinler Chia Tohumları

Omega 3 yağ asitleri açısından oldukça yüksek olan alfa-linolenik asit (ALA) bakımından da oldukça zengindir. Chia tohumları, omega-3 yağ asidi ALA’da çok yüksek miktarda olduğu için önemli omega-3 yağ asidinden biri olan DHA’ya dönüştürmek konusunda iyidir. Bu sağlıklı bileşen sayesinde insan vücudunun gerekli ihtiyaçlarını karşılayarak kolesterol, felç ve kalp krizi riski gibi hastalıkları azaltmasına yardımcı olur. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre yaklaşık 100 gram chia tohumu içinde 1457 mg omega-3 bulunduğu ispatlanmıştır. (Kaynak)

Chia tohumları kalsiyum, magnezyum, fosfor ve protein bakımından zengindir ve bu besinler kemik sağlığı için gereklidir. Bunun yanı sıra omega 3 yağ asidi, oksidanlar ve lif açısından zengin kaynaklar olmakla kalmaz aynı zamanda tüketmesi de oldukça kolaydır. Genellikle yulaf lapasında ve smoothie gibi sağlıklı içeceklerinde kullanılır. 

🍁 Kenevir Tohumu (1.000 mg) 

Omega 3 İçeren Besinler Kenevir Tohumu
Omega 3 İçeren Besinler Kenevir Tohumu

Kenevir tohumu oldukça iyi bir lif kaynağı olmanın dışında içerisinde bulundurduğu yağ asitleri sayesinde güçlü bir omega 3 besinlerinden biridir. İnsan sağlığı açısından pek çok faydası vardır ve vücudun ihtiyaç duyduğu besinlerin çoğunu içeren bir tohumdur.  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri ve folik asit (B9) bakımından zengindir ve kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko minerallerini içerir. 

Yetişkin bireyin günde 3 yemek kaşığı kenevir tohumu tüketmesi, bir kişinin günlük protein ihtiyacının üçte birini karşıladığı anlamına gelir. Tadının diğer yağlara göre daha iyi olması rahatlıkla tüketilebilmesi ile avantajlıdır. İçerdiği vitaminler ve özellikle demir sayesinde, sindirim sistemi sorunlarında bağışıklığı güçlendirmesi, ishal ve kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırması, kansızlık ve kansızlığa bağlı yaşanabilen yorgunluk, baş ağrısı, halsizlik gibi şikayetlerin önlenmesine yardımcı olur.

🌱Kanola Yağı (1.279 mg) 

Omega 3 İçeren Besinler Kanola Yağı
Omega 3 İçeren Besinler Kanola Yağı

Kanola yağı, Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 gibi faydalı yağ asitleri içermektedir. Bununla beraber yemekte kullanılan yağlardan daha az sağlıksız doymuş yağ oranına sahip olduğu için yararlı bitkisel yağ seçenekleri arasındadır. Kanola yağı, ALA yağ asidinin mükemmel kaynağı niteliğinde olduğu için sağlık açısından tüketilmesi önerilen bitkilerden biri olarak gösterilir.  

Kanola yağının insan sağlığı açısından faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz; 

  1. İltihaplanmayla mücadele eder. 
  2. Kanser hastalıklarına iyi gelir. 
  3. Diyabete gibi şeker hastalığına iyi gelir. 
  4. Hücreleri korur. 
  5. Enerji verir. 
  6. Cilt sağlığını destekler. 
  7. Saç sağlığını destekler. 
  8. Kas sağlığına iyi gelir. 

🍂 Omega 3 İçeren Besinler Semizotu (300 mg) 

Omega 3 İçeren Besinler Semizotu
Omega 3 İçeren Besinler Semizotu

Semizotunun içeriğinde bulunan omega 3 yağ asidi diğer bitkilere nazaran daha faydalıdır. İçerisinde bulundurduğu enerji değerinin düşük olmasına rağmen omega 3 yağ asidi bakımından oldukça zengindir. Uzman kişilerin yaptığı araştırmaya göre, A vitamini kaynağı zengin olan semizotu, yeşil yapraklı sebzeler arasında en sağlıklılarıdır. (Kaynak) 

Semizotunun içinde bulunan A vitamini görme işlevinde etkilidir ve bununla beraber güçlü bir antioksidan etkiye sahip olduğu için vücuttaki toksitleri rahatlıkla dışarı atılmasında rol oynar. Bu nedenle diyetlerde sıkça tercih edilen sebzeler arasında birinci sıradadır. Semizotunun 100 gramı yalnızca 16 kaloridir ve buna rağmen omega 3 yağ asidi açısından depo görevi görür. İnsan sağlığına faydaları arasında Omega-3 yağ asidi, kardiovasküler hastalık riskini azaltıyor ve otoimmün sistemini geliştiriyor. Bunun yanı sıra omega-3 yağ asidini yüksek düzeyde tükettiğiniz takdirde; kanda buluna Tirigliserit miktarını düşürücü etki gösterdiği saptanmıştır. 

Soya Fasulyesi (671 mg) 

Omega 3 İçeren Besinler Soya Fasulyesi
Omega 3 İçeren Besinler Soya Fasulyesi

İnsanların rahatlıkla tüketebileceği omega 3 içeren yiyecekler arasında soya fasulyesi de mevcuttur. Omega 3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olduğu için kalp sağlığını destekleyen ALA’ ya sahiptir. Bunun dışında içeriğinde B vitamini, demir, çinko, antioksidanlar, fitokimyasallar barındırır. Yaklaşık olarak yüzde 40 protein içerir ve hayvansal proteinlerle eş değer tutulur hatta üstün bir rakip olarak bile kabul edilir. Bu özelliği açısından vejetaryen bireylerin sıklıkla tükettiği besinler arasında yer alır.

🤰 Hamilelikte Omega 3 İçeren Besinler

Hamilelikte Omega 3 İçeren Besinler
Hamilelikte Omega 3 İçeren Besinler

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen verilerde, hamilelik döneminde omega 3 içeren besinler tüketmek bebeğin gelişimi açısından gerekli olduğu saptanmıştır. EPA ve DHA asitlerinin tüketilmesi, erken doğumu önlediği, preeklampsi riskini minimum seviyeye indirdiği göstermiştir. Eğer omega 3 tüketimi yeteri kadar vücuda alınmazsa, annenin depresyona girme riskinden tutun duydudurum bozukluğuna kadar psikolojik etkilere sahiptir. 

Alanında uzman bir doktora danışarak günlük omega 3 içeren besinler tüketilmesi anne ve bebek sağlığı için en doğru yöntemdir. Gebelikte önerilen günlük miktar, 300mg DHA içeren hayvansal omega 3’tür. Ayrıca Omega 3 düzenli olarak kullanan hamile kadınların bebeklerinde alerjik hastalık görülme ihtimali azalmaktadır. Ayrıca bebeklerin zihinsel gelişimini, uyku düzenini ve bağışıklık sistemini olumlu etkilemektedir. 

Hamilelikte Omega 3 İçeren Besinler Neden Önemlidir? 

Kadınların hamilelik döneminde omega 3 içeren besinler tüketmesi bebeğin nörolojik ve fizyolojik açısından oldukça önemlidir. Bu dönemde diğer kişilere nazaran hamile bir kadının vücudundaki ihtiyaç duyduğu gereksinimler değişiklik gösterebilir. Hem bebeğin gelişiminde hem de annenin bu dönemi sağlıklı olarak atlatabilmesi için omega 3 içeren besinler tüketmesi gerekir.  

Hamilelik döneminde annenin yeteri kadar bu yağ asitlerini kullanması, bebeğinin zihinsel gelişiminin kritik yapı taşını oluşturduğu için hayati role sahiptir. Aynı zamanda gebeliğin zamanlaması ve doğumda bebeğin ağırlığı için de önemlidir.  

Hamilelikte Omega 3 İçeren Besinler Nasıl Kullanılır? 

Omega 3 yağ asitlerinin temel yapı taşı balık olduğu için bu dönemde anne adaylarının balık tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle somon, ringa ve morina balığı en iyi seçenekler arasındadır. Haftada en fazla iki veya 3 porsiyon, en az ise 1 porsiyon balık tüketmeleri tavsiye edilir. 

Omega 3 içeren besinler mükemmel bir protein kaynağı olduğu için çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde anne ve bebeğe fayda sağlar. Doymuş yağ oranı düşük olan bu yağ asitlerini tüketmek, bebekte beyin ve görme gelişimini potansiyel olarak arttırır ve annelerin sağlığı üzerinde olumlu etkileri arttırır. Omega-3 besinlerinim tüketimi özellikle hamile kadının sağlığı üzerindeki tüm etkileri göz önünde bulundurularak alanında uzan bir sağlık uzmanı tarafından değerlendirilmeli ve izlenmelidir.

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmek İçin En İyi 8 Öneri
Sağlık

Evden Çalışma Nasıl Verimli Hale Getirilebilir? Verimlilik Nasıl Korunur?

Yazan Nur Su Yaman
11 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
0

Uzaktan çalışma ismiyle de anılan evden çalışma, kişiler için oldukça...

Read more
Aloe Vera

Aloe Vera Faydaları

6 Ağustos 2020 - Updated on 30 Ekim 2021
Aralıklı Oruç

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

8 Şubat 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

22 Ekim 2021
Dikkat Edilmesi Gereken Diyabet Belirtileri

Diyabet Belirtileri ve Doğal Tedavi Yolları

7 Ağustos 2021 - Updated on 8 Ağustos 2021
Endometriozis Nedir? Endometriozis Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?

Endometriozis Nedir? Endometriozis Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?

10 Ekim 2021 - Updated on 11 Kasım 2021
Geçirgen Bağırsak Sendromu Diyeti

Geçirgen Bağırsak Sendromu Diyeti

26 Nisan 2021 - Updated on 3 Mart 2022
Bağırsak Tedavisi

Bağırsak Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 24 Ağustos 2021
Kronik Ağrı Sendromu Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Kronik Ağrı Sendromu ve Doğal Tedavi Yöntemleri

9 Ağustos 2021 - Updated on 10 Ağustos 2021
Hibiskus Nedir? Hibiskusun Faydaları Nelerdir?

Hibiskus Nedir? Hibiskusun Faydaları Nelerdir?

21 Ağustos 2021 - Updated on 22 Ağustos 2021
Vitiligo Hastalığı

Vitiligo Hastalığı

16 Ağustos 2021 - Updated on 22 Mart 2022
Lavanta Nedir? Lavanta Çayı Ve Özlerinin Faydaları Ve Kullanımları

Lavanta Nedir? Lavanta Çayı ve Özlerinin Faydaları ve Kullanımları

23 Ağustos 2021 - Updated on 24 Ağustos 2021
Kolon Temizleme Kürü

Kolon Temizleme Kürü Nasıl Yapılır?

10 Temmuz 2020 - Updated on 18 Mart 2022
Ev Yapımı Çilekli Limonata Nasıl Yapılır? Çilekli Limonatanın Malzemeleri Nelerdir?

Ev Yapımı Çilekli Limonata Nasıl Yapılır? Çilekli Limonatanın Malzemeleri Nelerdir?

1 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Zerdeçallı Antiseptik Uyuz Kremi

Zerdeçallı Antiseptik Uyuz Kremi

14 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Aromaterapi Nedir

Aromaterapi Nedir?

22 Mart 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Yeşil Kil Nedir? Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

Yeşil Kil Nedir? Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

17 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Yavaş Yemek

Yavaş Yemek!

12 Kasım 2020 - Updated on 20 Eylül 2021
Don Yanığı Nedir? ❄️ Don Yanığı Nasıl Önlenir?

Don Yanığı Nedir? ❄️ Don Yanığı Nasıl Önlenir?

6 Ekim 2021
Sibo (İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri Üremesi)

Sibo İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri Çoğalması

13 Mayıs 2021 - Updated on 22 Ocak 2022
Burçlara Göre Sağlık Önerileri Nelerdir?

Burçlara Göre Sağlık Önerileri Nelerdir?

30 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Fesleğen Yağının Faydaları Nelerdir? Fesleğen Yağı Ne İşe Yarar?

Fesleğen Yağının Faydaları Nelerdir? Fesleğen Yağı Ne İşe Yarar?

21 Eylül 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Yüksek C-Reaktif Proteini Nedir? Tedavisi Ve Daha Fazlası

CRP Neden Yükselir? CRP Nasıl Düşürülür?

22 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Saşlar Kıllar Ve Tırnaklar

Saçlar Kıllar ve Tırnaklar

7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
Fazla Yemek

Fazla Yemek Hastalık Sebebidir

8 Temmuz 2020 - Updated on 1 Haziran 2021
Çocuklarda İştahsızlık Ve İştah Açma Yöntemleri

Çocuklarda İştahsızlık ve İştah Açma Yöntemleri

23 Temmuz 2021
Omega 3 Takviyesi Nasıl Olmalıdır? Omega 3 Takviyesi Neden Kullanılır?

Omega 3 Takviyesi Nasıl Olmalıdır? Omega 3 Takviyesi Neden Kullanılır?

13 Şubat 2022 - Updated on 22 Nisan 2022
Sararan Dişler Doğal Yollarla Nasıl Beyazlatılır? Anında Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Sararan Dişler Doğal Yollarla Nasıl Beyazlatılır?

8 Ağustos 2021 - Updated on 2 Aralık 2021
Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Faydaları Nelerdir Ve Nasıl Kullanılır?

Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

28 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Çay İçerken Dikkat! Çayın İçerisinde Plastik Maddeler Tespit Edildi

Çayın İçerisinde Bulunan Plastik Maddeler ve Zararları

2 Ağustos 2021 - Updated on 20 Eylül 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.